Skab din egen skov - med tilskud

Bøgeskov med anemoner

Ny skov på landbrugsjord kaldes skovrejsning, og det kan i mange områder gøres med tilskud fra staten. En ny skov giver mange glæder med flere naturoplevelser, mere vildt og mere natur. Men at rejse skov er ikke bare at plante dine marker til, for det vil oftest give en kedelig `firkantet´ skov. En ny skov skal designes rigtigt fra starten med øje for mulighederne netop på din ejendom og i tråd med dine ønsker. Der skal kæles for detaljerne, så slutresultatet bliver en skov med stor herlighedsværdi og med den ønskede produktion af træ til sikring af den fremtidige økonomi. Det har fagfolkene hos Skovdyrkerne stor erfaring med, da vi har plantet i tusindvis af hektar ny skov gennem de seneste år. Ikke mindst ved vi, om og hvordan du kan få tilskud til din skovrejsning.

Der er mange gode grunde til at plante skov

Der er mange forskellige grunde til at folk vælger at plante skov. Ofte hører vi ønsker om:

  • en flot, højstammet bøgeskov til børnebørnene.
  • en naturperle til glæde i hverdagen
  • et spændende sted at gå på jagt
  • en god fritidsbeskæftigelse
  • en god måde at udvikle egendommen og øge salgsværdien

Dit aftryk for eftertiden

Et er sikkert. Hvis du planter skov er du med til at skabe spændende og varieret natur, - til dig selv og til de efterfølgende generatione. En skovrejsning bliver hurtigt et markant element i landskabet, der skaber variation og høj naturværdi. Den flora og fauna som er tilknyttet skoven, vil hurtigt indfinde sig. En skovrejsning øger ejerglæden, herlighedsværdien og oftest også salgsværdien.

Skovrejsning på agerjord med tilskud

Tilskud til privat skovrejsning

Miljøstyrelsen yder tilskud til skovrejsning.  Tilskuddet til skovrejsning ligger på op til 32.000 kroner per hektar, afhængig af udpegninger på arealet, anlægsmetode og hvilke arter der plantes. 

Ud over skovrejsningstilskuddet kan du fortsat modtage grundbetaling på arealerne.

Læs mere om tilskudsordningen til privat skovrejsning.

Kontakt os hurtigt, der er begrænsede tilskudsmidler

Kontakt trygt vores skovfogeder, de hjælper med det hele og ved hvilke skovrejsningstilskud, som du kan få i din situation. Gør det hurtigt, fordi er er begænsende tilskudmuligheder og en ansøgning tager tid. 

BOOK et GRATIS inspirations-møde. Udfyld alle felterne nedenfor og vi kontakter dig hurtigst muligt.