Læhegn med tilskud

Overvejer du at etablere nye beplantninger til gavn for natur og vildt... eller markdrift. Det er muligt at få op til 60.000 kr/ha i tilskud til læhegn og småbeplantninger. Du er meget velkommen til at kontakte Skovdyrkernes læplantningskonsulent. Han kan rådgive dig om dine muligheder og optimere dine chancer for tilskud. 

Levende læhegn udført af Skovdyrkerne
Levende læhegn udført af Skovdyrkerne

Fra plan til beplantning

Skovdyrkerne kan rådgive om beplantning, hjemtage planter og bistå med entreprise. Vi rådgiver om muligheder, der sikrer et oplyst grundlag til at beslutte hvilken løsning, der passer bedst til ejendommen.

Skovdyrkernes totalkoncept for læhegn og småbeplantninger indeholder:

  • Projektering, planteplaner, myndighedsbehandling og tilskudsansøgning
  • Forberedende jordbearbejdning
  • Planter og plantning
  • Evt. efterplantning
  • Renholdelse i 3 vækstsæsoner

Opbygning af beplantninger

Skovdyrkernes beplantninger bygger på et vildtvenligt og landskabsæstetisk koncept, der tilgodeser årstidens variationer for læ, udspring, farve og fødeemner.

Anlæg sker med brug af mange forskellige arter af buske, halvtræer og træer i 3-6 rækker eller som remiser.

Tilskud

Miljø- og Fødevareministeriets bekendtgørelse om tilskud til læhegn og småbeplantninger muliggør tilskud på 60.000 kr/ha. 

Skovdyrkernes landsdækkende plantningslaug

Koordineret plantning af læhegn og småbeplantninger hos flere lodsejere muliggør at den samlede entreprise kan tilbydes til attraktive priser.

Skovdyrkernes tilbudsgivning og koncept imødekommer tilskudsordningens krav og der yders løsninger af høj kvalitet med service til den enkelte lodsejer.

Kontakt Skovdyrkernes læplantningskonsulent Åbner eksternt link i et nyt vindueAnders Brøgger Jensen på 51 36 24 25 eller abj@remove-this.skovdyrkerne.dk for tilbudsgivning, herunder tilskudsansøgning, plantning og pleje. 

Pleje eller nedskæring af læhegn

Der kan fås hjælp til pleje af læhegn og til effektiv rydning af eksisterende læhegn.

Skovdyrkerne har stor erfaring med håndtering og afsætning af heltræer, stød og rødder til flis og kan tilbyde en løsning tilpasset den enkelte situation.