Grise og popler – en ny kombination

Hvordan kommer verden fremad? Det gør den vel ved, at nogen er kreative og kombinerer noget, som ikke har været prøvet før. Her har en vestjysk landmand kombineret avl af frilandsgrise med flisproduktion i popler.

Læs mere

Dyrk din skov og spis den

Nicheproduktion: Fra jord til bord og fra have til mave – i slipstrømmen af lokalt forankrede nicheproduktioner er et nyt fænomen de sidste par år dukket op rundt om i Danmark. Det handler om skovhaver. En dyrkningsform, hvor man blander skovbrug med landbrug/havebrug – som i tropernes `Agroforestry´.

Læs mere

Kampen om Danmarks natur

Næsten 2 kilo vejer den smukke og interessante bog om naturfredningens historie i Danmark, som netop er udkommet på Gads forlag. Selv om man som traditionel landmand eller skovejer måske indimellem kan blive træt af visse af bogens holdninger, så giver den dybtgående besked om udviklingen i synet på naturen i løbet af de sidste 200 år, og den beskriver alle de vigtigste personer og organisationer, der har drevet denne udvikling.

Læs mere

Fra contortafyr til vinavl

Da fabrikant Sven Moesgaards 5,5 ha (ikke fredskovspligtige) areal med contorta væltede i stormen 1999, besluttede han sig for at genplante med vinstokke. Efter 15 år med vin er Skærsøgård ved Kolding uden tvivl Danmarks største og mest professionelle vinproducent – anerkendt og præmieret for sin mousserende vin i Champagne og for sin Calvados i Nordmandiet. Det er historien om en nicheproduktion, der blev det centrale på ejendommen.

Læs mere

Om at starte som vinavler i Danmark

Lad det være sagt straks: Man skal kun starte som kommerciel vinavler, hvis man interesserer sig brændende for vin og simpelt hen ikke kan lade være!

Læs mere