Stort rykind hos Skovdyrkerne

28.11.2018

Mange landmænd besøgte i dag Skovdyrkernes stand på Agromek. Interessen gik blandt andet på skovrejsning med tilskud og pleje af unge skovbevoksninger.

Mange landmænd lagde vejen forbi Skovdyrkernes stand på Agromek.

Der er tryk på kedlerne på Agromek-messen i Herning. Landmænd fra alle egne af landet var i løbet af dagen på besøg på Skovdyrkernes stand.

Interessen gik blandt andet på at rejse skov med tilskud.

- Jeg har haft bortforpagtet min jord i en periode, men nu er aftalen opsagt. Derfor er jeg interesseret i at høre mere om muligheden for at rejse skov på arealet, lød det fra en af de landmænd, der besøgte standen i dag.

Skovfoged Mario Heuser var på standen og svarede på spørgsmål.

Han oplyser, at der er mulighed for at få op til 32.000 kroner i tilskud pr. hektar.

- Det er attraktivt, ligesom det tiltaler mange, at man fortsat kan få EU-grundbetaling på arealerne efter skovrejsningen, siger Mario Heuser, der er skovfoged i Skovdyrkerforeningen Øerne.

Der blev også givet gode råd om pleje af unge skovbevoksninger, som er etableret i skovrejsninger for 10-20 år siden. Jagtinteresserede fik rådgivning om at forbedre forholdene for vildtet med etablering af vildtremiser.

Internationalt besøg

I løbet af dagen var der også besøg fra Ghana. To personer fra en ghanesisk delegation fik en introduktion til Skovdyrkernes koncept og rådgivning – og de blev introduceret til Skovdyrkernes internationale afdeling, Danish Forestry Extension.

Ghaneserne arbejder med at skabe mere positiv opmærksomhed om bæredygtig skovdrift i deres hjemland.

Vind et hotelophold

Går du med et projekt i tankerne, som Skovdyrkerne kan hjælpe med – så kan du stadig deltage i konkurrencen om et hotelophold til 1500 kroner.  

Besøg os i hal C og hør mere om konkurrencen.

Vi står på stand 2886. Det er lige ved messecentrets indgang øst.

 

 

 

jma@skovdyrkerne.dk