Typografer truer svækkede bevoksninger

02.05.2019

Mange bevoksninger er fortsat stressede og svage efter sidste års tørke. Det øger risikoen for angreb af blandt andet typografbiller.

Brug linket i teksten og se et videoklip, hvor skovfoged Jesper Nørgaard Petersen viser et eksempel på typograf-angreb i rødgran.

Sidste års sommertørke giver fortsat tømmermænd i skoven. På mange lokaliteter er træerne stressede og svækkede efter tørken.

- Det øger risikoen for angreb af sygdomme og skadedyr, fortæller Jesper Nørgaard Petersen, der er skovfoged ved Skovdyrkerne syd.

Han frygter, at eksempelvis typografbiller kan blive en stor trussel i rødgranbevoksninger i år og opfordrer ejerne til at være opmærksomme på angreb.

- Typisk ser vi, at rødgran falder i klassificering fra tømmer til emballage. Det er en betydelig prisreduktion. Derfor er det vigtigt, at man får taget hånd om problemerne i tide, råder skovfogeden.

I det nye maj-nummer af Skovdyrkeren giver Jesper Nørgaard Petersen gode råd til at minimere skader og tab efter sidste års sommertørke.

I videoen herunder viser skovfogeden et eksempel på typografangreb i en rødgranbevoksning ved Give.

Link til video:

Åbner eksternt link i et nyt vindueEksempel på angreb af typografbiller