Dette gjorde, at vi forfulgte vores strategi fra sidste år med at afsætte så meget nobilis sommuligt på roden, dog uden at løbe fra de aftaler vi havde indgået omkring færdigvarer, heriblandt kirkegårdsleverancerne.

Markedet for nordmannsgran var også i år presset, med deraf følgende meget lave priser, der knap kunne dække oparbejdningsomkostningerne.

Markedet for klippegrønt lukkede som vanligt op til første søndag i advent. For nobilis´ vedkommende har vi solgt de mængder som vores medlemmer ønsker at afsætte.

Total set har vi i år afsat ca. 720 tons pyntegrønt

Juletræssæson 2021 blev afsætningsmæssigt udfordret af, at kulturerne nogle steder var ramt af knopdød på grund af vinterfrost, andre havde ekstraordinært mange røde nåle, dette betød, at de ikke helt gav den mængde træer, vi havde budgetteret med. Det lykkedes dog at finde de træer, som vi havde lovet vores kunder.

Afviklingsmæssigt har juletræssæsonen 2021 været en sæson, hvor der også har været udfordringer med at skaffe arbejdskraft, dette betød at vores entreprenører og medlemmer i højsæsonen havde svært ved at overholde leveringsterminerne. Det gav naturligvis anledning til frustrationer hos vores kunder og behov for ekstra snak, og revurdering af leveringsplaner.

Afsætningsmæssigt landede vi på 385.000 træer. Det kunne kun lade sig gøre, fordi vores juletræsteam igen i år kæmpede energisk og entusiastisk for afsætningen af medlemmernes træer.

Nordmannsgranens bestemmelser er for de fleste, det færdig pyntede juletræ i folks stuer.

Artiklen er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne

Mere om Skovdyrkerne

Læs også andre artikler fra Skovdyrkeren Øerne #79

Læs andre artikler inden for Klippegrønt