Tekst og foto: Rasmus Stengel Hansen

Sidste år bestod komplikationerne i Covid-19, i år har de ligget hos landbrugsstyrelsen – lang ventetid på tilsagn. Men på trods af bumpene på vejen, har vi igen i år præsteret at lave skovrejsning for 40 ejere. Derved vi har fået glade nye skovejere, lige fra Bornholm til Sandby Kirke på Lolland og fra Otterup på Fyn til Tullebølle på Langeland.

Det er os en fornøjelse at kunne byde de nye ejere velkommen til den glæde, det er at eje skov. Grundene til skovrejsning har været mange. Nogen gør det for jagtens skyld, andre for biodiversiteten, men der har også været fokus på CO2-binding og de kommende generationer.

Disse overordnede trends så vi alleredesidste år, og derfor tilbyder vi nu skræddersyede plantekoncepter, der rammer lige præcis de behov.

Planterne står nu solidt i jorden og lægger godt fra land

Planterne står nu solidt i jorden og lægger godt fra land

Træerne vokser måske alligevel ind i himlen

Jeg ved ikke om det til tider kan være `kedeligt’ at sidde på en plantemaskine? Men en dag i starten af maj måned, blev jeg ringet op af vores folk. ”Rasmus, vi har slået rekorden!”, lød det med stor begejstring i telefonen. Under et projekt på Langeland, havde folkene sat sig for at slå deres rekord for flest planter på én dag. Det gjorde de med mange længder.

19.118 planter blev sat i jorden, hvilket svarer til 4,55 ha med 4.200 planter/ha.

Alt har dog ikke været fryd og gammen. Vi var blevet varslet stor plantemangel, og især på eg. Der blev taget en hurtig beslutning om at nedjustere mængden af eg i skovrejsning, således at vores skovfogeder kunne få de planter og provenienser, de behøvede i skovene.

Allerede nu lyder det fra planteskolerne, at der kommer til at være plantemangel til næste sæson, men vi holder hovedet koldt og stoler på, at vi kan løse de problemer, der måtte opstå til næste års.

Faktaboks

Landsdel Antal Ha

Fyn

78

Sjælland

75

Bornholm

17

Total

170

Artiklen er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne

Mere om Skovdyrkerne

Læs også andre artikler fra Skovdyrkeren Øerne #82

Læs andre artikler inden for Skovrejsning