Artikler fra Skovdyrkeren, Skovdyrkernes medlemsblad

Danskerne er blevet mere tilfredse med adgang til skov og natur

15.03.2022

Mange danskere bruger natur og skov til vandreture, rekreation med mere. Det er der rigelig mulighed for i det danske landskab, mener danskerne

Danskerne er blevet mere tilfredse med adgang til skov og natur

I en ny undersøgelse, som Norstat har foretaget for Dansk Skovforening og Landbrug & Fødevarer, svarer 87 procent, at de er enten meget tilfredse eller tilfredse med deres mulighed for at færdes i naturen.

Det er en stigning i forhold til 2020, hvor tallet var 82 procent.

Det skriver Dansk Skovforening og Landbrug & Fødevarer i en fælles pressemeddelelse.

Danskerne oplever god adgang til skovene og til naturen, viser undersøgelsen.

- Det er glædeligt, at så mange danskere er tilfredse med deres mulighed for at komme ud i naturen. Det viser, at kombinationen af naturbeskyttelseslovens adgangsregler og frivillige tiltag som ”Spor i landskabet”, hvor lodsejere åbner for øget adgang til deres arealer, virker efter hensigten, siger Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Men danskerne mangler viden om, hvad de må og ikke må i naturen. Over halvdelen af de adspurgte savner oplysning om reglerne for at færdes i skove eller andre steder i naturen.

- Det er vigtigt, at skovgæsterne ikke stresser dyrelivet med deres adfærd eller kommer i konflikt med en skovejer eller andre brugere. Bedre information om adgangsmuligheder og regler på skilte, i apps eller offentlig kommunikation vil helt sikkert kunne bidrage til at undgå mange misforståelser, siger Anders Frandsen, direktør i Dansk Skovforening.

I undersøgelsen er cirka 1000 repræsentativt udvalgte danskerne i november 2021 blevet spurgt om deres tilfredshed med mulighederne for at færdes i naturen.