Bogen har titlen: ”Inspiration til fremtidens byggeri”. Bogen har til formål at inspirere byggebranchen og ikke mindst landets arkitekter med et hav af forskellige byggerier i træ eller træbaserede produkter.

– Træ er en fornybar ressource, som der bliver mere og mere af. Faktisk viser de seneste tal, at selvom mængden af høstet træ i Europa er steget støt siden 1990, så er skovvæksten steget væsent- lig mere. Det betyder, at vi bådei Danmark og i Europa kan høste langt mere træ, end vi aktueltgør. Der ligger således et kæmpe uudnyttet potentiale, som vi kan indfri helt uden at skade skovene, så længe de forvaltes bæredygtigt, fortæller formand for Træ i Byggeriet, Martin Tholstrup i enpressemeddelelse.

Den nye bog er på 300 siderog består af 67 inspirationsbyggerier fra foreningens medlemsvirksomheder, der alle har træ og træbaserede produkter som hovedaktivitet.

Byggesektoren står for mere end 30 procent af den samlede CO2-udledning i Danmark. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på klimavenlige byggematerialer, hvor blandt andet træ har en unik evne til at reducere et byggeriets CO2-aftryk.

Bogen kan findes og læses online på www.traeibyggeriet.dk.

Artiklen er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne

Mere om Skovdyrkerne

Læs også andre artikler fra Skovdyrkeren #82

Læs andre artikler inden for Råtræ