Tekst og fotos: Jens Mathiasen

Skovrejsning handler ikke om liebhaverværdi eller strategiske overvejelser om værdiforøgelse.

For ægteparret Kurt og Inger Nielsen handler det primært om, at de selv gerne vil nå at nyde de godt og vel 21 hektar ny skov, som de fik etableret i foråret.

– Vi har altså ikke gjort det her af strategiske årsager. Vi har gjort det med tanke på, at vi selv skal nå at nyde skoven, siger Kurt Nielsen, som har rejst skov ved Bække i Sydjylland.

De er begge midt i 50’erne.

– Jeg nyder at gå på jagt, og min kone glæder sig over den forbedrede natur. Det skal vi nå at opleve, når vi går på pension om nogle år, siger Kurt Nielsen.

Har selv navngivet skoven

Efter at skoven er blevet etableret, har ægteparret navngivet den.

– Det var sådan en skør tanke, jeg fik en dag. Jeg så, at man kan søge om at få registreret navne på nye projekter i landskabet. Så tænkte jeg, at den dag, vi ikke er er længere, så er det vigtigt for efterkommerne at vide, hvor skoven hører til, siger Inger Nielsen.

– Jeg fandt ud af, at man kunne søge om at få navnet registreret på portalen Danske Stednavne. Det arbejdede jeg med, og nu er skoven registreret som Okslundgaard Skov. Det er samme navn som vores gård, fortsætter hun.

Kurt Nielsen tilføjer:

– Ja, vi skal nok også have banket et stykke træ op i skoven, hvor navnet står på.

I planlægningsfasen blev der arbejdet meget med at skabe variation i skoven. Eksempelvis er der brugt forskellige arter i nåletræsholmene, oplyser ægteparret Kurt og Inger Nielsen. De har nu navngivet deres nye skov som Okslundgaard Skov

30 år på gården

Kurt og Inger Nielsen købte Okslundgaard for snart 30 år siden i fri handel. Kurt Nielsen har knoklet med at sætte den i stand igennem årtier.

Gården er 300 år gammel og har en lang historie.

– Tilbage i historien har gården været flittigt brugt af folk på hærvejen. Den oprindelige hærvej gik lige igennem gårdspladsen. Det var her, man lå med studene, når man overnattede. I kælderen kunne folk få de mest nødvendige ting til at overnatte, fortæller han.

Ægteparret nyder både gården og den nye skov. De har ingen planer om at sælge.

– Ideen med det her er, at vi nu får nogle gode år på ejendommen, hvor vi kan nyde god jagt og den dejlige natur. Det glæder vi os meget til, siger Kurt Nielsen

Efter en lille tænkepause fortsætter han:

– Ja, faktisk er jeg er nu nået dertil, at jeg nok skal bæres fra ejendommen.

Artiklen er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne

Mere om Skovdyrkerne

Læs også andre artikler fra Skovdyrkeren #57

Læs andre artikler inden for Skovrejsning