Tekst og foto: Samuel Schriver

Ti hektar ung løvskov danner nu rammerne for lokalsamfundet og dyrelivet syd for Struer. Indvielsesarrangementet i slutningen af maj bød på fællessang, pølser på grillen og taler fra Struers borgmester ogflere af skovens sponsorer.

– Skovdyrkerne Vest har stået for projekteringen og plantningen. Men der har været hundredvis af frivillige tilknyttet projektet. Det har gjort det til en spændende og anderledes skovrejsning, siger skovfoged Anders Elmholdt, Skovdyrkerne Vest.

Flere af de skoleelever, der deltog i plantningen sidste år, mødte også op til arrangementet.

– Omkring 1200 skoleelever medvirkede under plantningen og etablerede’Børnenes Skov’. Her har de placeret enpind ved hver deres træ, så de kan genfinde det, når de besøger skoven, sigerAnders Elmholdt.

Donationer fra privateog virksomheder

Størstedelen af træerne er doneret af Growing Trees Network, som indsamledepenge i TV2-programmet Danmark Planter Træer

Men der er også samlet donationer fra private og lokale virksomheder.

– Faktisk var sangeren Lukas Graham en af de første til at støtte projektet. Allerede inden foreningen StruersFolkeskov blev dannet i 2018 meldte bandet sig klar til at donere 50.000 kroner, siger Stefan Tholstrup Schmidt, formandfor foreningen Struers Folkeskov.

Skoven er anlagt som en aflang stribe ned til et vandløb.

Skoven er anlagt som en aflang stribe ned til et vandløb.

Der er stort fokus på biodiversitet i dennye skov.
– Struers Folkeskov er det eneste medlem af Skovdyrkerne Vest, som har så fuldtonet fokus på biodiversitet, så det er en anden rådgivning, vi udfører her endhos flertallet af vores medlemmer, sigerAnders Elmholdt.

I det næste halve år er det Skovdyrkerne, som renholder skoven. Derefter får skoven lov til at passe sig selv.

Skovdyrkerne donerede en indgraveret sten, som er placeret i en lysning i den østlige ende af skoven mellem tre større egeplanter. Digtet på stenen er skrevet af en tidligere skovrider hos Skovdyrkerne.

Skovdyrkerne donerede en indgraveret sten, som er placeret i en lysning i den østlige endeaf skoven mellem tre større egeplanter. Digtet på stenen er skrevet af en tidligere skovrider hos Skovdyrkerne.

Hør Anders Elmholdt fortælle mere om projektet i videoen her.

Artiklen er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne

Mere om Skovdyrkerne

Læs også andre artikler fra Skovdyrkeren #82

Læs andre artikler inden for Skovrejsning