På fredag kan interesserede bliver klogere på, hvordan skovlandbrug kan anlægges og hvilke positive virkninger, man kan forvente med dyrkningsformen.

Her bliver der afviklet workshop om skovlandbrug. Dagen byder på teori og faglige indlæg om formiddagen, og om eftermiddagen fortsætter programmet i marken, hvor der vil blive demonstreret praktisk plantning.

– Er man interesseret i skovlandbrug, så vil jeg opfordre til, at man deltager i temadagen på fredag. Jeg holder oplæg om plantning, og en række andre fageksperter holder oplæg om andre dele af skovlandbruget, siger skovfoged Anders Elmholdt. Han er Skovdyrkernes repræsentant i projektet.

Anders Elmholdt oplyser, at forventningen til skovlandbrug er, at man vil kunne opnå fordele somhøjere kulstofoptagelse, bedre biodiversitet og højere modstandskraft overfor ekstremvejrpåvirkning.

Økologisk planteavler

Temadagen bliver afviklet ved Bjarne Larsen, der er økologisk planteavler ved Esbjerg. Hos Bjarne Larsen plantes plantager i rækker ned igennem marken. Der er to rækker frugttræer i hver plantage – og plantagerne er otte meter brede.

Afstanden imellem plantage-rækkerne er 32 meter.

– Den afstand er valgt, sådan at landbrugsjorden imellem plantagerne fortsat kan dyrkes nemmest muligt med planteavlerens eksisterende maskinpark, siger Anders Elmholdt.

Han oplyser at der plantes forskellige frugt og bærbuske i plantagerne – blandt andet hyld, ribs, solbær.

– Med bærbuske i projektet opnår landmanden et fornuftigt tilskud til produktion af økologisk bær og frugt, som også er en del af den samlede økonomi i projektet, siger Anders Elmholdt.

Tilmelding er nødvendig

Interesserede kan finde mere information om workshoppen på fredag via linket nedenunder, hvor det også er muligt at tilmelde sig arrangementet.

Info og tilmelding findes her.

Workshoppen er en del af det GUDP-støttede projekt Robust. Skovdyrkerne er partner i projektet.

jma@skovdyrkerne.dk

Nyheden er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne