Certificering af skovdriften

Der er en stigende efterspørgsel efter certificeret træ fra især industrien og byggemarkederne.

Efterspørgslen skyldes blandt andet den offentlige indkøbspolitik i en række lande, herunder også i Danmark. Desuden har Naturstyrelsen nu også certificeret alle sine skove.

Derfor bør du overveje, om det er fordelagtigt, at din skov certificeres.

 

Skovdyrkerne kan hjælpe med certificering 

I 2007 blev Skovdyrkerne godkendt som ’paraplyorganisation’ under PEFCTM - den mest udbredte danske skovcertificeringsordning. I dag er Skovdyrkerne også godkendt til at hjælpe dig med at blive FSC® certificeret, ved at optage dig under vores gruppe certifikat. 

Skovdyrkerne - den lokale certificering af din skov

De lokale skovdyrkere kan hjælpe dig med at blive FSC® certificeret til konkurrencedygtige priser. Certificering er af høj kvalitet, fordi markarbejdet udføres af lokale skovfogeder, der kender forholdene på egnen og i din skov.

Du kan vælge at lade din skov certificere efter et af certificeringssystemerne eller dobbelt certificere skoven, så den både er PEFC og FSC® certificeret.

Selve certificeringen og driften kontrolleres af et uafhængigt og anerkendt certificeringsfirma. 

Skovdyrkerne rådgiver naturligvis de ejere, der certificerer deres skov, efter de retningslinjer, som certificeringen kræver. På den måde sikrer vi, at driften lever op til det, der forlanges af certificeringsfirmaet.  

Kontakt de lokale skovdyrkere og få mere at vide

Find den lokale forening i oversigten herunder eller på kortet til højre og læs mere om mulighederne for certificering i den lokale forening.