Klædt på til fremtidens juletræsproduktion

21. februar 2013 Kl. 19:00  - 21:30

Skovdyrkerne Vestjylland inviterer medlemmer og andre interesserede til en temaaften med fokus på det europæiske juletræsmarked. Som juletræsproducent får du solide input omkring det marked, din produktion skal afsættes i.

Danske juletræer er en eksportsucces, der kan måles på bundlinien hos mange af vore medlemmer. Men der er drøn på derude: forøget europæisk tilplantning og udflagning af dansk produktion går hånd i hånd med konsolidering og stigende integration mellem produktion og salg.

Hvad betyder denne udvikling i markeder? Hvilke tendenser tegner dig sig for de danske juletræsproducenter? Hvad ved vi med ret stor sikkerhed - hvad gætter vi på ... og hvordan vælger vi at agere, både som branche og som enkeltaktører?

Skovdyrkerne handler med juletræer i både op og nedgangstider. Vi har prøvet det hele før og vi er der som rådgiver og handelspartner for både store og små producenter.  Samlet set er Skovdyrkerne igennem vores fælles eksportselskab Green Product, der årligt afsætter over en million juletræer, en af de store spillere på det europæiske marked.

Skovdyrkerne og Green Product dækker tilsammen hele værdikæden og vi fortæller, hvad vi ser i krystalkuglen og hvad vi vurderer, det betyder for dig som producent.

Vi har desuden inviteret skovrider Jimmi Enevoldsen. Som  ejer og direktør for Noble Nordmann, varetager han dyrkning af godt 1.100 ha med juletræer, fordelt i Danmark, Skotland og Ungarn. Han fortæller på baggrund af denne unikke indsigt, hvad han lægger vægt på når der skal produceres effektivt i stor skala og hvordan han ser det europæiske juletræsmarked.

Inden aftenen er omme, har du svar på:

  • Hvordan gik sæson 2012 - og hvad betyder det på den korte bane for sæson 2013?
  • Hvordan ser den nyeste og bedst tilgængelige fremskrivning af den europæiske produktion ud for den kommende omdrift?
  • Hvordan ser perspektiverne ud fra en markant producent i europæisk skala?
  • Hvilke mekanismer påvirker prisen ud over udbud og efterspørgsel?
  • Hvad betyder en sandsynlig prisudvikling for din produktion?
  • Hvad kan du selv gøre for at sikre den optimale afsætning?

Denne temaaften supplerer den dyrkningsnære temadag, der løber af stablen primo marts. Såfremt du deltager i begge arrangementer vil du være specifik rustet til den kommende sæson og decideret klædt på til fremtidens juletræsproduktion. 

Tid og sted

Torsdag den 21. februar 2013 fra 19.00 til 21.30

Nupark 47F, 7500 Holstebro

Pris og tilmelding

Alle er velkomne og arrangementet er gratis

Vi vil være vært for et lettere traktement, så tilmeld dig på:

senest den 18. februar 2013.