Velovervejet planlægning af kulturanlægget betaler sig

Hos os få du planteplaner og planlægning af dit nye kulturanlæg til mindste detalje. Vi lytter til dine ønsker og kommer med anbefalinger. Undervejs sørger vi for, at du får fuld indsigt i opbygningen af kulturen med plantetal, sektioner og sporbredder.

Vi kan lave kulturanlæg som totalentreprise men hvis du har egne landbrugsmaskiner er det sandsynligt, at du selv kan stå for arealforberedelsen.

Det er vigtigt at vælge de rigtige planter

Planter er ikke bare planter, der er stor forskel på kvalitet og egenskaber. Det er vigtigt at du vælger det rigtige plantemateriale. Når planten er i jorden er der ingen vej tilbage.

Nordmannsgran er den mest almindelige træart til juletræsproduktion, men rødgran anvendes også, fordi den er billigere at etablere og fordi nogle ønsker at sprede deres produktion.

Skovdyrkerne køber hvert år, et stort antal nordmannsgranplanter. Vi har rammeaftaler hos nøje udvalgte planteskoler og tilbyder nordmannsgranplanter til konkurrencedygtige priser. Desuden arbejder vi aktivt med at sikre adgang til nyt plantemateriale i Geogien, hvor vi har egne frølicenser til nordmannsgranfrø.

Med viden og erfaring med forskellige nordmannsgranprovenienser kan vi rådgive om, hvilken type der egner sig bedst på din jord. Så brug os til at levere dine planter.

Juletræer kræver pleje og vedligeholdelse

Renholdelse skal foretages på de rigtige tidspunkter ligesom tjek af kulturerne med fordel kan foretages på bestemt tidspunkter.

Det er vigtigt at holde rent fremfor at gøre rent, ligesom det bedst betaler sig, at forebygge skader fremfor at reparere. Velholdte kulturer er nemmere at arbejde i og giver pænere træer. Skovdyrkerne kan hjælpe dig med renholdelsen og har du et kulturabonnement sørger vi for de nødvendige eftersyn.

Kontakt

Vores lokale skovfogeder kan altid kontaktes over telefonen eller pr. mail. Du kan også aftale et konsulentbesøg med din lokale skovfoged og få rådgivning og nærmere eftersyn af dine arealer.

Mere viden

Som medlem af Skovdyrkerforeningen har du adgang til Dyrkningsaktuelt, som har en omfattende videnssamling om dyrkning af juletræer.