Det er med dybe og vidtforgrenede rødder i plantevidenskaben, at Christian Søborg har takket ja til at påtage sig ansvaret som Skovdyrkerne Øernes nye planteansvarlige. Opgaven, som Christian Søborg allerede overtog i sommer, ligger i den grad til højrebenet for den 50-årige skovfoged, der har været i gartnerbranchen i mange år, og således kan skrive slotsgartner på både Fredensborg og Gråsten Slot på sit cv. Derudover har Christian Søborg også undervist i blandt andet træpleje, skovdrift, risikotræer og plantekendskab på Skovskolen, ligesom han ofte står først på opkalds, når der er brug for hjælp og gode råd til træerne i godsernes parker.

– Det er jo ikke så stort et skridt for mig at blive planteansvarlig. Jeg er i forvejen i den afdeling, der hedder åbent land, hvor vi bruger rigtig mange planter til skovrejsning, så derfor var det nærliggende for Skovdyrkerne Øerne at tilbyde mig ansvarsområdet, og nærliggende for mig at sige ja tak, siger Christian Søborg.

Nye muligheder for samarbejder

Som planteansvarlig ser Christian Søborg især frem til arbejdet med at finde og møde de rigtige leverandører, og på den måde dyrke mulighederne for nye samarbejder til gavn for medlemmerne.

– Jeg vil gerne udvide sortimentet, så vi ikke kun kan tilbyde vores medlemmer at levere skovplanter, men også eksempelvis frugttræer og havebuske i samarbejde med planteskolerne. Det kræver naturligvis, at vi får gjort medlemmerne opmærksomme på, at vi rent faktisk har de muligheder takket være vores mange gode kontakter, fortæller Christian Søborg, der i skrivende stund allerede har planlagt et besøg på en ny planteskole på Fyn.

– De laver nogle nye ting, som jeg måske godt kunne tænke mig at trække ind i vores butik. Det er altid spændende at komme ud og se, hvad folk laver af anderledes ting. Så får jeg også udvidet min egen faglighed, siger Christian Søborg.

Artiklen er skrevet af:

Blandet, dyrket skov i efterårsfarver

Skovdyrkerne

Mere om Skovdyrkerne

Læs også andre artikler fra Skovdyrkeren Øerne #87

Læs andre artikler inden for Skovdyrkning